In de Intermediair staat dit artikel over creatieve generalisten.

Aan het woord is Jolien, die iedere keer enthousiast aan een nieuwe baan begint, maar na een tijdje verveeld raakt. Heel erg verveeld raakt. En die na een aantal jaar werken zó baalde van haar continue zucht naar uitdaging, dat ze hulp zocht bij een coach.

Deze coach hielp haar inzien dat de eigenschappen waar ze zelf zo negatief over dacht, ook op een veel positievere manier te bekijken zijn. Dat ze zoveel ideeën heeft, dat het logisch is dat ze niet te lang wil blijven hangen in één idee maar door wil naar het volgende. Dat ze wellicht niet iets tot op de bodem uit wil zoeken, maar wel een initiator is en daarmee voor vernieuwing zorgt.

De KernTalentenmethode kijkt ook op deze positieve manier naar wat mensen van nature aan kwaliteiten hebben. Wij noemen dat KernTalenten. Want negatief over jezelf denken en je aard willen veranderen hoeft helemaal niet. Iemand zit het lekkerst in zijn/haar vel als diegene zijn of haar talenten helemaal mag uitleven. Iemand die energie krijgt van een beetje weten over veel onderwerpen, verbindt graag zaken. Iemand die energie krijgt van doorzetten, maak je gelukkig door diegene projecten af te laten maken en zich vast te laten bijten in iets. En iemand die geen energie krijgt van doorzetten, maak je blij als hij/zij de aandacht weer op iets anders mag richten.

De kunst is om te ontdekken wat de werkelijke aard van iemand is en hem of haar de ruimte te geven om te mogen zijn wie hij/zij is. Te mogen werken vanuit wie je bent en te doen wat bij jou past. Zo creëer je gelukkig medewerkers en een gezond bedrijf.

En herken je jezelf in deze beschrijving? Onderaan het artikel in de Intermediair staan nog een paar goede tips voor creatieve generalisten.