‘Toen ik zelf een paar jaar geleden vastliep kwam ik met deze methodiek in aanraking. Ik dacht toen: ‘heb je wéér zo’n test..’ Maar dat was dus echt niet zo’.

Aan mij het genoegen om in het kader van het estafette-interview van de beroepsvereniging KTAN: Stefany Meijers, kerntalentenanalist in de regio Emmen, drie vragen te stellen.

 

Wat is je motivatie om kerntalentenanalyses af te nemen?

De combinatie van mensen willen helpen en het plezier dat ik heb van puzzeltjes leggen in mijn hoofd. De kerntalentenanalyse an sich is erg leuk om af te nemen en om dan vervolgens die puzzelstukjes te zien vallen bij de klant, dat maakt mij enorm blij. In het gesprek dat volgt kan je heel rationeel en concreet aangeven waar iemand blij van wordt (en waar niet van). Dat spreekt mij aan in deze methode; dat het niet gaat om kunnen, maar over energiegevers en energievreters.

 

Welk kerntalent betekent voor jou iets bijzonders?

Dan denk ik toch direct eerst aan het kerntalent ‘Abstracte probleemoplossing’. Die is zo herkenbaar voor mij omdat, als je die sterk hebt, het met zich meebrengt dat je heel blij wordt van het puzzelen en verbanden leggen, en dat je je hoofd moeilijk kunt uitzetten. Het ratelt continu door. Bijvoorbeeld als het gaat om het welzijn van de mens. Dit komt door de combinatie met mijn sterke ‘Zorgende empathie’ en ‘Transpositie-empathie’. Na verdiepingsgesprekken denk ik nog graag lang na over hoe ik iets kan oplossen; ‘hoe kan ik iemand in beweging krijgen’, hoe komt het dat de gedachtegang van die persoon die kant uit ging, hoe kan het dat….’.

 

Is dat ook weleens lastig?

Ik heb een maximaal sterke ‘Competitie tegen mijzelf’, en dat maakt dat ik van nature volhardend ben in wat ik doe en ja, dat is ook weleens lastig. Het stopt pas als zich een ander vraagstuk voordoet J.

 

Wat maakt dat jij iedereen zijn eigen unieke kerntalentenprofiel gunt?

Toen ik zelf een paar jaar geleden vastliep kwam ik met de kerntalentenmethodiek in aanraking. Ik dacht toen: ‘heb je wéér zo’n test…’. Maar dat was dus echt niet zo. Met een kerntalentenanalyse ga je terug naar de kern en haal je het aangeleerde gedrag eraf. Daarmee kan je iemand inzichten geven waar hij/zij het leven lang iets aan heeft en op voort kan borduren.

Het heeft mij destijds veel inzichten gegeven en dat helpt mij nog steeds. Doorlopend geeft het inzicht in mijn eigen analyse me nog richting en helpt het bij het maken van keuzes. Dat gun ik iedereen.

 

 

 

De beroepsvereniging Kerntalentenanalisten Nederland maakt zich hard voor het bekend en beschikbaar maken van de van oorsprong Belgische methode, ontdekt en ontwikkeld door Danielle Krekels. De beroepsvereniging wil bijdrage ontwikkelen en borgen van het vakmanschap van de aangesloten kerntalentenanalisten met als doel om iedereen in Nederland –mensen en organisaties- optimaal te laten profiteren van de parel onder de assessments.