‘Vechten tegen verveling-gevangen in een bore-out’ van Frouke Vermeulen gaat over hoe je terecht kunt komen in een bore-out. En hoe het negeren van de signalen, net als bij een burn-out, leidt tot stress en ziek thuis komen te zitten.

Onze analist Ageeth van der Velden schreef er een artikel over, hoe dat proces van afglijden verloopt. En hoe inzicht in je KernTalenten je kan helpen om een bore-out voor te zijn of eruit te komen als je erin terecht gekomen bent.

Lees het artikel van Ageeth hier.

De KernTalentenmethode helpt je om onderscheid te maken tussen burn-out en bore-out. De symptomen van een burn-out en bore-out lijken namelijk sterk op elkaar, terwijl het herstel een hele andere aanpak vraagt. Een burn-out ontstaat vaak doordat je in je werk teveel wordt aangesproken op KernTalenten die je klein hebt. Het uitleven van kleine KernTalenten kost namelijk energie, terwijl het uitleven van sterke KernTalenten energie geeft. Hoe herken je of je kleine KernTalenten worden aangesproken? Het zijn die taken en activiteiten die je moeite kosten en die je voor je uitschuift. En waarbij je opluchting voelt als een ander die van je overneemt.

Een bore-out ontstaat als je te weinig sterke KernTalenten kan uitleven in je werk. Idealiter leef je meer dan 85% van je sterke KernTalenten uit in je werk, maar minimaal 70% is wel de norm om nog lekker in je vel te blijven zitten. Lukt dit niet, of worden je sterke KernTalenten zelfs afgeremd in je werk, dan gaat het knellen en ga je je vervelen. Ook als je het werk dat je doet best leuk vindt.

Is jouw werk in balans met je talenten?