Dat een mens niet één passie maar meerdere kan hebben, weten wij -KernTalentenanalisten- als geen ander. In bijgaand artikel geeft geïnterviewde Beth Davies meerdere redenen waarom het belangrijk het is om meerdere passies te hebben. Onder andere omdat als je je richt op één passie en je deze om wat voor reden dan ook niet (meer) kan vervullen, al je dromen in duigen kunnen vallen.

‘Voor mijn podcast interviewde ik een baseball speler die alles op alles had gezet om professional te worden. Hij werd het, maar raakte geblesseerd aan zijn arm.’ Zou je uitgaan van een passie, dan zou zijn loopbaan voorbij zijn. ‘Terwijl hij nu toch iets anders moet gaan doen.’

Wat mooi is het toch dat wij door middel van een KernTalentenanalyse niet alleen duidelijkheid kunnen scheppen over iemands passies maar ook wat hij/zij nodig heeft om deze ten volle te kunnen uitleven! KernTalenten gaan immers over intrinsieke motivatie plus potentieel plus aard/karakter. En KernTalenten geven inzicht in alternatieve passies, mocht je droom om wat voor reden ook in duigen lijken te vallen.