Op 13 oktober 2019 overleed Bea op 44-jarige leeftijd na een buitengewoon moedige driejarige strijd tegen borstkanker, zoals haar partner (Arend Glas) dit pakkend omschreef.

Ze heeft als psycholoog, KernTalentenanalist en EFT-coach gewerkt en was bekend met hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit. Haar eigen ervaringen en worstelingen in het leven hebben haar doen ontwikkelen tot de mens en hulpverlener die ze was. Ze was wat ze deed, en deed zoals ze was.

Ze is vanaf de oprichting lid van onze beroepsvereniging geweest.

In maart 2016 heeft ze bij mij info over de KernTalentenanalyse en het werken met deze methode ingewonnen. Al snel daarna is ze met de opleiding tot KernTalentenanalist in Deventer gestart. In juli 2016 is ze daarvoor geslaagd. In diezelfde zomer werd er borstkanker vastgesteld en heeft ze een borstbesparende operatie ondergaan.

In februari 2017 bleek de tumor weer terug te zijn. Ze heeft vanuit gegronde afwegingen een bewuste keuze gemaakt om de reguliere behandeling niet verder in te gaan, maar haar eigen behandelpad te volgen. Dit heeft ze ook heel gewetensvol ten uitvoer gebracht.

Ze hielp graag mensen zichzelf te ontwikkelen. Dit deed ze door hen te helpen bij het wegnemen van emotionele en mentale belemmeringen, zodat zij hun unieke capaciteiten en talenten ten volle kunnen benutten of gewoon een leuker leven kunnen hebben.

We kunnen haar herdenken als een stevige persoonlijkheid die haar sensitieve, creatieve en intelligente kwaliteiten heeft weten om te zetten naar een krachtige hoedanigheid. Nuchter én outside the box.

Authentiek. Ze stond voor wie ze was en voor de keuzes die ze heeft gemaakt. Ze was helder in haar gedachtegang en evenzo open over de vraagstukken haar bezig hielden.

Een multipotential. In navolging op de duidelijkheid die de KernTalentenanalyse voor haar zelf gaf, heeft ze haar loopbaan uitgebreid met werken als postbode en huisschilder. Bijzondere stappen, die ook weer heel goed passen bij het karakter van Bea. En daarbij ze stapte letterlijk graag barefoot rond.

Wat een krachtig, integer en helder mens! Ze heeft met veel lef en inzet gezocht naar haar balans, heeft geleefd voor wat ze waard was en is gestorven in de waardigheid die ze heeft vertegenwoordigd.

… Lieve Bea, we wensen je al het goede aan die andere kant van jouw sluier.

Ali Hekman, 19 november 2019