Elke Geraerts is neuropsychologe en auteur van “Het nieuwe mentaal”. In het bijgevoegde InsightsBenelux interview vertelt zij over het integreren van werk en privé in plaats van vasthouden aan een werk en een privé modus. Ze doelt daarmee op het integreren van je prive- en werkpersoonlijkheid en de dingen die je energie geven in je priveleven, ook op het werk op te gaan zoeken.

Je eigenheid meenemen naar je werk kan best spannend zijn, maar het helpt je om ook in je werk het ‘waarom’ te gaan vinden en je ownership te pakken. En wie wil er nou niet met plezier naar zijn werk gaan en daar ook de voldoening vinden die je thuis in hobby’s en activiteiten vindt?

Vanuit de KernTalentenmethode hebben we al bij veel klanten gezien wat het met hen doet als ze ontdekken waar ze energie van krijgen en hun leven daarop in te richten. En ook durven loslaten wat hen niet past. We zijn daarom blij met dit pleidooi voor meer integratie van je ‘waarom’ op je werk.

Wist je dat je leukste speeltjes uit je kindertijd een goede indicatie zijn van je ‘waarom’ en je energiegevers? De KernTalentenmethode is op die kennis gebaseerd.